A&H Architecture

East Isles Remodeling

Minneapolis, Minnesota

One of the main objectives of this project was to create meaningful differentiation between the five living spaces. In place of previously similar and bland rooms we now have an enveloping paneled and bookshelf lined hearth room, a living room, a dining room with wainscoting and pivoting door directly to the kitchen, a very bright sun room with a white painted floor, and a window lined office overlooking the street. The existing house had ample space, but the layout created some disjointed and clogged conditions. By clearly defining the spaces and with some slight adjustments to the circulation, all of the rooms fit together in a logical way that feels like the way the house wanted to be.



Project Type: 
living room
Project Team: 
Todd Hansen AIA CID, Ian McLellan Assoc. AIA
Interior Design: 
Lynn Barnhouse, Barnhouse Office
Karen Melvin
Of Note 

- A mirror above the mantle in hearth room ties the windows together and provides a glimpse to the outside through the living room on the opposite side of the house.

- New glass fronted cabinets set with a frosted glass back were placed over an existing kitchen window. This allowed for diffused daylight while covering a dull view of the neighbor’s wall.

- A built in dog kennel with a pocketing flip up door gives the dog ample space with a finished custom cabinet that can be closed and out of the way.